Massage

Massagetherapie is al eeuwenoud. Over heel de wereld hebben verschillende culturen hun eigen massagevormen ontwikkeld en toegepast.

 

Hippocrates zegt: De arts moet zich in veel zaken bekwamen, maar vooral in het wrijven, wrijven kan een los gewricht verstevigen en een vastzittend gewricht losmaken.

 

Wellness massage

Massage die verdeeld kan worden in zones. Nek-schouder-rug massage aangevuld met massage van de benen of het gehele lichaam. Massage heeft een positief effect op allerlei klachten zoals rugpijn, spierpijn, vermoeidheid of lichte depressie klachten. Massage geeft ontspanning, zorgt voor betere doorbloeding, verlichting van pijn en het aanmaken van het geluk hormoon oxytocine.

 

Hot Stone massage

Massagetherapie waarbij warme stenen worden gebruikt. De warmte van de stenen helpt de spieren te ontspannen. Bij hot stone gebruikt men basalt, stenen die voortkomen uit een vulkaan uitbarsting. Ze zorgen niet alleen voor de temperatuur, ze geven ook hun persoonlijke energie door. De stenen komen uit de aarde en zijn honderdduizenden jaren oud. De energie van de aarde wordt door de massage doorgeven ze ontspant en vitaliseert u.

 

 Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is een complete lichaamsmassage. Zwangerschapsmassage is een subtiele massagevorm. Deze massage kan binnen ieder stadium van de zwangerschap verlichting geven. De diepe ontspanning zorgt ervoor dat lichamelijke klachten verminderd worden. Voor de buik en onderrug worden daarbij nog eens extra zachte massage technieken gebruikt. Ook komen er minder stresshormonen vrij waardoor men ook geestelijk tot rust komt. Vooral ook tijdens de laatste fase van de zwangerschap zijn deze momenten van diepe ontspanning onmisbaar. Op het werk moet alles worden afgerond en thuis moet ook alles in orde zijn voor de komst van de baby. Een zwangerschapsmassage bied ontspanning in deze drukke periode.

 

Baby massage

Shantala babymassage is een bijzondere massagevorm. Het kan babykwaaltjes verlichten en de emotionele groei van de baby stimuleren. Shantala is een ritmische massage met vaste patronen en zachte strijkingen. Het ritmische karakter van de massage zorgt voor herkenning en voorspelbaarheid, wat ontspannend werkt. Huid op huid contact wordt op couveuse afdelingen al heel lang gebruikt voor de groei van premature geboren baby's te stimuleren. Maar ook gezonde baby's hebben veel baat bij huid op huid contact. Shantala is een massage vorm die hierin voorziet. Je leert je baby beter aanvoelen. De baby zal een gevoel van vertrouwen en geborgenheid ervaren.

 

  • Geeft verlichting van buikkrampjes
  • Bevordert slaap en eetritme van de baby
  • Bevordert het algeheel welzijn van de baby
  • Geeft vertrouwen en veiligheid